Video Pesawat berlanggar di udara


Working popunder script on Chrome 30

Download source code from https://github.com/hpbuniat/jquery-popunder
Not Working on Chrome 31

Example script.. this example Popunder went user click any element on your website.
<html>
<head>
<title>Popunder script</title>
<script src="src/jquery.min.js" ></script>
<script src="src/jquery.popunder.js" ></script>
</head>
<body>

</body>
<script>
window.aOnePopunder = [
            ['http://www.google.com']
        ];

        var fOneHandler = function(e) {
            $.popunder(window.aOnePopunder);
   
   setTimeout(function(){
    window.aOnePopunder.f.close();
    console.debug("Colos suda ni");
   },10000);
        };
 window.fPopunder = function(event) {
            if (!window.fPopunderStack) {
                window.fPopunderStack = [[$(event.target).data('target'), {window: {height:100, width:100}, cb: function() {
                    console.log('github.com has been opened');
     event.close();
                }}]];
            }

            return window.fPopunderStack;
        };

        $(document).on('click',fOneHandler);
  
</script>
</html>

Click Here for demo

Kapal terbang terhempas di Kudat



KUDAT: Sekurang-kurangnya dua penumpang parah apabila sebuah pesawat Twin Otters terhempas di Lapangan Terbang Kudat berhampiran Kampung Sin San dekat sini, jam 3.30 petang tadi.

Menurut Balai Bomba dan Penyelamat Kudat, kesemua 16 mangsa berjaya dikeluarkan daripada pesawat.

Menurut ketua misi menyelamat, Abd Mujun, seramai 10 anggota dikerahkan ke lokasi kejadian sejurus menerima panggilan kira-kira jam 2.54 petang.

 Dilaporkan terdapat tumpahan minyak susulan nahas itu - bharian.com.my

Tumbuhan pelik di Pulau Socotra (13 Gambar)

Bayangkan anda ke pulau ini, anda mungkin merasa seperti di Planet Alien kerana tumbuhannya agak pelik dan menarik













Aaron Aziz meninggal adalah berita palsu(HOAX).

Aaron Aziz meninggal(hoax)

Actor Aaron Aziz is reported to have died shortly after a snowboard accident earlier today - September 30, 2013.
The actor & novice snowboarder was vacationing at the Zermatt ski resort in Zermatt, Switzerland with family and friends. Witnesses indicate that Aaron Aziz lost control of his snowboard and struck a tree at a high rate of speed.

Aaron Aziz was air lifted by ski patrol teams to a local hospital, however, it is believed that the actor died instantly from the impact of the crash. The actor was wearing a helmet at the time of the accident and drugs and alcohol do not appear to have played any part in his death. - sumber http://aaron.aziz.mediafetcher.com/news/top_stories/actor_skiing.php

Sebelum ni cerita yang sama cuma nama berbeza Adam Sandler, tarikh 8 ogos 2013...
Ini pula Mickey Rourke, tarikh 24 jan 2013
Eddie Murphy, tarikh 30 dec 2010.
Dan Seterusnya siapa?

Iphone iOS 7.0.2 unlock dengan pelbagai Cap jari


Minggu lepas Hacker Jerman menunjukkan bagaimana cara unlock iPhone 5s dengan Touch ID Fingerprint. Update terbaru iOS 7.0.2 Kumpulan dari Iran telah menunjukkan cara untuk Unlock dengan pelbagai cap jari.

"Knights Fighting" Sukan paling Extreme!!







"Fruit Ninja" Dalam Dunia Sebenar

Seorang lelaki 48-tahun dari China Timur cuba untuk memecahkan rekod dunia untuk memotong timun dengan kad.


Video rakaman cctv hari yang malang buat lelaki ini

Video rakaman cctv hari yang malang buat lelaki ini

Lelaki ini mengajar bola golf dan kepalanya ditimpa palang membuatkannya terjatuh dalam kesakitan. Dalam keadaan dia masih terlantar kerana sakit di kepala, kereta yang sedang menanti untuk masuk pula menggilis kakinya tidak lama kemudian.
Rasanya video ni fake!!

iPhone 5s Touch ID fingerprint sensor telah digodam!!

iPhone 5s sepatutnya ia begitu selamat dengan adanya sensor pengimbas cap jari(Touch ID fingerprint) tetapi  hanya beberapa hari selepas telefon bimbit yang telah dijual ia telah digodam.

Sekumpulan penggodam Jerman dikenali sebagai Chaos Computer Club menemui cara mereka untuk menggodam peranti ini. Apa yang di perlukan adalah gam kayu, pencetak laser, dan kamera 5 megapiksel.

Untuk mengetahui prosedur sila lawat ke lamat ini - WMPoweruser

Nama Terlalu Panjang "Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele"

Janice "Lokelani" Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele terpaksa memegang dua kad pengenalan kerana nama terlalu panjang.
 

Google Mengumumkan Quickoffice Untuk IOS Dan Android Percuma

Google Mengumumkan Quickoffice Untuk IOS Dan Android adalah Percuma hanya memerlukan akaun google untuk mula mengedit dokumen Microsoft Office, spreadsheet dan persembahan di telefon bimbit. Anda juga akan melihat beberapa ciri-ciri baru, termasuk ikon baru, keupayaan untuk membuat folder ZIP., Dan melihat carta dalam Excel ® dan fail PowerPoint ®.

Quickoffice juga mengintegrasikan Google Drive Storage dengan lancar supaya anda boleh mengakses fail anda dimana-mana dengan selamat.  Aplikasi ini memberikan anda ruang storan sehingga 15GB penyimpanan percuma dan membolehkan anda mengakses fail anda dari mana-mana peranti mudah alih atau komputer.

Ciri-ciri yang ada pada QuickOffice
- MemBuat dan mengedit fail Word, Excel dan PowerPoint
- Akses fail dalam Google Drive dan pada peranti anda
- Buka dan lihat fail PDF
- Kongsi fail melalui Google Drive
- Lampirkan fail ke e-mel

Muat turun QuickOffice
- Untuk Android
- Untuk iOS

Source - Google

Jumlah orang yang memohon ke Marikh

Jumlah kesemua orang yang bersedia untuk pergi ke planet Marikh.

Mars-One adalah satu program rancangan NASA, mencari sukarela untuk pergi ke Planet Marikh dengan syarat hanya sekali perjalanan ke Marikh dan tidak akan kembali ke bumi. Mereka yang bernasib baik akan pergi ke Planet Marikh pada tarikh 2023.
21 Negara tertinggi terdaftar: 
United States of America 47,654
India 20,747
China  13,176
Brazil 10,289
Great Britain  8497
Canada 8241
Russia 8197
Mexico 7464
Philippines 4365
Spain 3722
Colombia 3476
Argentina 3474
Australia 2926
France 2538
Turkey 2510
Chile 2475
Ukraine 2340
Peru 2293
Germany 2225
Italy 2070
Poland 1942
[sumber]

Update iOS 7 telah Dilepaskan Kepada Umum

Update iOS7

iOS 7 boleh dimuat turun hari ini. Setelah lama menungguh akhirnya Apple telah melepaskan update terbaru iOS 7 pada Jam 1.00am Waktu Malaysia.

Kita sudah bahawa reka bentuk antaramuka pengguna iOS direka semula dan ia sangat menarik. Siri juga telah bertambah baik dan banyak lagi ciri-ciri terbaru yang ada dalam iOS 7.
Update iOS7

Tips Make Faster Get GPS Location Android

Make your Android Device Faster get GPS location or fast lock GPS
Install GPS Test From Google Play Store LINK

Open GPS TEST tap Menu -> Settings
Before that u need to Enable GPS and Internet Connection

Tap Clear AGPS then tap Update AGPS

Less than 2 Minutes you will get your GPS location

Video

Facebook Block and Remove All MegaStoon.com Link

Why Facebook Block and Remove MegaStoon.com?
Because MegaStoon.com Is SCAM FAKE and SPAM but many people dont believe it.


Try to post your megastoon link fb will block your link
Facebook Block and Remove All MegaStoon.com Link
Do you know why megastoon is unsafe? 
try go to sms.megastoon.com click login with facebook the link redirect you to fbadd.megastoon.com/steps.php .
Facebook Block and Remove All MegaStoon.com Link

This is Phishing!!
Facebook Block and Remove All MegaStoon.com Link
MegaStoon want access all your facebook information!!
So do you want to continue share your MegaStoon Link to Other sosial network or somewhere else?

Old post - MegaStoon is Scam

Teknologi terbaru Disney menghantar suara melalui jari.

Teknologi Disney terbaru menghantar suara melalui jari.

Penyelidikan Disney telah bekerja keras pada beberapa teknologi baru yang luar biasa, technology tersebut boleh menghantar suara melalui hujung jari Anda, seperti Magic.

Mungkin ini salah satu cara baru Disney untuk memukau pengunjung Disneyland dengan teknologi terbaru. Tengok Video dibawah untuk mengetahui bagaimana technology ini berfungsi.
 


MegaStoon.com Adalah FAKE SCAM!!

MegaStoon.com SCAM
Website ni baru-baru sahaja dan ramai share link megastoon.com di facebook kononnya setiap click anda akan dibayar 2$ (RM6.41), siapa tak nak 2 dollars kan? tapi buang masa saja sebab MegaStoon ni SCAM(Penipu).

Memang banyak sebab MegaStoon adalah SCAM. Sebab-sebab utama MegaStoon.com terlalu mudah untuk register tiada Email Confirmation Link , Captcha dan ruang untuk isi Alamat hanya 1 baris sahaja sepatutnya ruang untuk alamat Text Area.
MegaStoon.com Adalah FAKE SCAM!! - Mirodex


MegaStoon.com Adalah FAKE SCAM!! - Mirodex

Hari ni saya cuba siasat sub domain megastoon http://sms.megastoon.com/sms.php?share=66130 yang menawarkan perkhidmatan Free SMS Dan Calls tetapi hanya SMS sahaja boleh dan untuk perkhidmatan Calls kononnya "This feature is not available in your country".
Sebelum itu, perlu login dengan facebook dahulu untuk send SMS.
MegaStoon SMS form Sebelum Login
MegaStoon SMS form Selepas Login , SEND button akan muncul
Kenapa perlu login Facebook baru boleh SEND SMS? tujuan lamat web ini sms.megastoon.com adalah untuk mendapatkan Info Facebook anda. Lihat gambar dibawah, inilah tujuannya mendapatkan akses maklumat facebook anda.
Facebook User permission
1 lagi sebab "SEND THIS" button sebenarnya tiada fungsi, form SEND SMS sebenarnya hanyalah hiasan semata-mata. NAK BUKTI? tengok source code form tersebut tiada html tag <form ></form> dan juga tiada Javascript AJAX.
Kesimpulannya MegaStoon.com 100% FAKE SCAM. MegaStoon.com hanya untuk mengumpul maklumat orang dan juga mungkin untuk dijual.
kalau nak teruskan share link megastoon teruskan sahaja dan teruskan membuang masa. 

Update 13/9/2013
Cuba lihat logo 100% VERIFIED ini adalah cara meraka untuk membuatkan anda percaya bahawa megastoon ini Bukan website yang menipu. Tapi sebenarnya sumber seal stamp  mereka dari sini
MegaStoon Seal stamp Fake
MegaStoon Seal Stamp
MegaStoon Seal stamp Fake
http://www.dreamstime.com/illustration/round-stamp.html

Selain itu, cuba kamu tukar password dan alamat boleh? tiadakan? so megastoon memang gagal tetapi BERJUTA Orang MegaStoon da Tipu Orang. Selagi MegaStoon masi ramai tukang Spam di media sosial atau dimana-mana , selagi tu MegaStoon tetap beroperasi dan jika MegaStoon tutup Website mereka, anda lagi yang menerima Spam dari mereka melalui Email anda kerana memang ini la tujuan mereka.

Category

Other post

Recent Posts